Yapı Kredi bankası kredi ve kredi kartı kullandırılması konusunda daha hassas olan bankalardan bir tanesidir. Birçok bankadan kredi çekerken; politikaları gereği Yapı Kredi bankasından kredi almakta güçlük çekebilirsiniz. Bunun için doğru adımlarla, tamamen hazır olarak ilerlemelisiniz.
İçerik
Yapı Kredi İhtiyaç Kredisi Hesaplamakla Başlayın
Yapı Kredi’nin web sayfasından ya da internet bankacılığı kullanıyorsanız buradan ihtiyaç kredisi hesaplamalarını yapabilirsiniz. Çekeceğiniz miktar, istediğiniz taksit sayısı gibi bilgileri girmeniz hesaplama için yeterli olacaktır. Sonuçta yüzde kaç faiz ile krediyi çekeceğinizi, aylık ödemenizin ve toplam geri ödemenizin ne kadar olacağını net bir şekilde görebilirsiniz. Bir ön fikir olması açısından kredi hesaplama önemli bir adımdır. Böylelikle bankada karşınıza çıkacak olan tutarlar konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.
Yapı Kredi İhtiyaç Kredisi Çeşitleri
Yapı Kredi bankası müşterilerine farklı kolaylıklar tanıyan çeşitli ihtiyaç kredileri sunuyor. Evlilik, eğitim, tatil gibi özel ihtiyaçlarınızın yanında genel ihtiyaçlarınız ihtiyaç kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. İhtiyaç kredilerinin türüne göre üst limitleri, faiz oranları değişiklik göstermektedir. Bu nedenle hesaplama ve başvuru aşamalarında doğru tercihler yapmaya dikkat etmelisiniz.
Yapı Kredi İhtiyaç Kredisi Başvurusu
Yapı Kredi’den ya da herhangi bir bankadan ihtiyaç kredisi çekebilmek için öncelikle başvuruda bulunmanız gerekiyor. Başvuru için doğrudan şubeye gidebilirsiniz ama internet ve telefon kullanımının hızla artmasından dolayı birçok banka gibi Yapı Kredi’de başvuruları SMS ya da internet aracılığıyla kabul ediyor. Bu kanallardan yapılan başvuruların sonucu 24 saat içinde tarafınıza ulaştırılıyor ama burada verilen sonuç ön onay olarak bilinmektedir. Yani SMS ya da internet başvurunuzda ön onay almışsanız bile şubeye gittiğinizde kredi kullanımı konusunda yine banka karar verebilecektir.
Gerekli Belgeleri Hazır Ederek Gidin
Ön onay almışsanız ya da başvurunuzu doğrudan şubeden yapacaksanız; sizden istenen belgeleri önceden hazırlayarak işlemleri hızlandırabilirsiniz. Bankaya gitmeden önce kimliğinizin bir fotokopisini, gelir belgenizi, kendinize ait olan son üç ayda düzenlenmiş faturalardan bir tanesini hazırlamalısınız. Bunun yanında başvuru sırasında kimliğiniz de mutlaka yanınızda olmalıdır.
Gelir belgesi, özel sektör çalışanları için şirket yetkili tarafından imzalanmış olmalıdır. Serbest meslek sahipleri, en sonuncu vergi levhasının fotokopisini götürebilir. Emeklilerin maaş cüzdanlarına ait bir fotokopi götürmesi yeterli olacaktır. Bunlar dışında kira geliriniz varsa tapunun ve kira kontranın fotokopisi de gerekmektedir. Bankanın müşterisiyseniz gerekli belgeler azabilir ama müşterisi değilseniz banka ek belgeler de talep edebilir.
Şubeden Kesin Onayın Alınması
Hazırladığınız belgelerle birlikte Yapı Kredi bankasına giderek bireysel müşteri temsilcisi ile görüşmeniz gerekmektedir. Görüşmede müşteri temsilcisi bilgilerinizi kredi kullanımı için alacak ve neticeyi size bildirecektir. Ön onay almışsanız kesin onay süreci daha hızlı gerçekleşir. Kesin onayı şubeden almışsanız; krediyi kullanmak için önünüzde bir engel kalmamış demektir. Bu aşamada müşteri temsilcisi ödemeler, kredi tutarı, geri ödeme tutarı gibi bilgileri söyleyecektir. Kabul ederseniz birçok belgeyi imzalamanız gereken kredi kullandırılması sürecine geçilir.
Kredinin Kullandırılması
Banka tarafından size sunulan şartları kabul etmeniz halinde görevli imzalayacağınız belgeleri hazırlamaya başlar. Bu kapsamda hesap açılışı, sigorta gibi zorunluluklarla karşılaşabilirsiniz. Bunlar tüm bankalardaki standart prosedürlerdir. Ek olarak kredi alırken; kredi kartı talebinde bulunabilirsiniz ya da banka size bunu teklif edebilir. Çektiğiniz kredi miktarından kredi masrafı, sigorta bedeli gibi ücretler düşülür ve kalan tutarı almanız için banka görevlisi sizi gişeye yönlendirir. Gişeye geçtiğinizde almaya hak kazandığınız tutarı nakit olarak alabilir ya da parayı hesabınızda tutabilirsiniz.