Ertelemeli Kredi Nasıl Alınır?

Kredi, kişilerin nakde sıkıştığında tercih ettiği alternatif çözümler arasında yer almaktadır. Çoğunlukla bankaların kampanyalarından yararlanılan bu durumlarda, kişiler diledikleri herhangi bir bankadan kredi talep edebilmektedirler.

Bankaların her geçen gün rekabeti büyüttükleri kredi pazarında, müşterilerin ilgisini çekecek geri ödeme fırsatları sundukları bilinmektedir. En çok rağbet gören ve kredi çekmek isteyenlerin daha rahat adım atmasını sağlayan fırsat ise ertelemeli kredidir. Hemen ödemeye başlamadan, ertelenmiş şekilde para ödemek pek çok kredi alıcısının ilgisini çekmektedir.

Ertelemeli Kredi Nasıl Alınır?

Ertelemeli kredi almak için her şeyden önce bankanızı belirlemelisiniz. Hangi bankadan kredi alacağınıza kampanyalar doğrultusunda karar verebilirsiniz. Çoğu zaman müşterisi olduğunuz bankanın kredilerinden faydalanmanız daha sağlıklı olmaktadır. Kendi müşterilerine ödeme kolaylığı ve faiz değişimleri yapabilmeleri mümkündür.

Kimi bankalar internet bankacılığı ile ertelemeli kredi başvurusu alırken kimileri bizzat banka şubesine gidip evraklarla şubede kredi başvurusunda bulunmanızı mecbur kılmaktadır. Her iki durumda da başvurunuzu kendiniz yapmanız gerekmektedir. Gerekli bilgileri sunup başvurunuzun onaylanmasını beklemelisiniz.

Ertelemeli Kredi için Gereken Evraklar Nelerdir?

Bankaya kredi başvurusunda bulunduğunuzda yapmanız gerekenlerden biri, kredi türüne karar vermektedir. Kredi türüyle orantılı olarak teslim etmeniz gereken belgeler de değişiklik gösterecektir.

Ertelemeli kredide en çok tercih edilen kredi türü, ihtiyaç kredisidir. İhtiyaç kredisinde kişinin nüfus kâğıdı ve fotokopisi, gelir düzenini gösteren belgesi, üzerine kayıtlı olan herhangi bir mal varlığının tapu belgesi istenmektedir. İhtiyaç kredisinin hemen arkasından en çok tercih edilen kredi konut kredisidir. Konut kredisinde de nüfus kâğıdınız ve gelir belgeniz önemlidir. Bu ikisi dışında ev tapusu, ipotek olup olmadığı da belgelenmelidir. Gerekli evraklar bankadan bankaya da değişiklik göstermektedir.

Evrak kısmını tamamladıktan sonra bankaya sunmalı daha sonra onay almayı beklemelisiniz. Onay sürecinde banka sizin verdiğiniz bilgilerin doğruluğunu teyit edecek ayrıca krediyi geri öderken sıkıntı yaratıp yaratmayacağınızı araştıracaktır.

Kredi Notu, Ertelemeli Kredi için Önemli mi?

Ertelemeli kredi almanıza engel olabilecek tek şey kredi notunuzun düşük olmasıdır. Daha önce kredi almış ve geri ödemede sıkıntı yaşamışsanız kredi notunuz düşüktür. Dolayısıyla hemen hiçbir banka, notu düşük olan müşteriye ilk başvurusunda onay vermez.

Kredi alımı dışında kredi kartı kullanımı da kredi notunu etkilemektedir. Bu bağlamda daha önce kredi kartı almış ancak borçlarınızı kapatmakta sıkıntı yaşamışsanız notunuz düşük olacaktır. Bankalar tarafından kara listeye alındığınızda o listeden çıkmak pek de kolay olmamaktadır. Bu iki sorun dışında daha önce krediyle ilgili herhangi bir probleminiz olmadıysa rahatlıkla ertelemeli kredi alabilirsiniz.

Ertelemeli Kredi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Ertelemeli kredi almak istediğinizde aklınızda bulunması gereken ilk şey, bu krediyi geri ödeyeceğiniz olmalıdır. Sonraki zaman dilimine uzatılmış ödemeler ilk süreçte rahat bir nefes almanıza yardımcı olabilir fakat daha sonra sıkıntı yaşatabilme ihtimalini de muhakkak düşünmelisiniz.

Bankalar, ertelemeli kredi alırken sizin kredi ödemenizi birkaç ay sonra başlatır. Bu boş ve ödemesiz geçen birkaç ay için kendilerine kar payı biçtiklerini söylemezler. Bu nedenle siz ödeme yaparken o ayları ödeyeceğinizi bilmezsiniz. Bu kar payı ödenecek kredi taksitlerinin üzerine eşit şekilde paylaştırılabilir. Kimi bankalar da krediyi uzatarak başta ödemediğiniz ayları sonda sizde temin etmektedir.

Ertelemeli Krediyi Hangi Bankalar Vermektedir?

Ertelemeli kredi talebinde bulunmak istediğinizde özellikle yeni kurulmuş ve talep oranını arttırmak isteyen bankalara yönelebilirsiniz. Kampanyaları ve fırsatları daha geniş olan bu bankaların, talepleri daha kolay kabul ettiği de bilinmektedir.

Ertelemeli kredi için Halkbank, İş Bankası, Vakıfbank gibi büyük bankaları da tercih edebilirsiniz. En çok tercih edilen bu 3 banka dışında alternatif pek çok banka da bulunmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.