ING Bank Turuncu Hesap Nedir? Avantajları, Dezavantajları ve Faiz Oranları

ING Bank, 2011 yılında Türkiye’ye yüksek faiz kazancı ve vade sıkıntısı olmadan hesap kullanma fırsatı getirdi. Turuncu hesabın birçok avantajı, kısa sürede tercih edilir bir duruma gelmesine neden oldu. Bugün milyonlarca kişi tarafından turuncu hesap, aktif kullanımdadır.

Turuncu Hesabın Avantajları

Birçok bankaya nazaran ING Bank’ın kullanıma açtığı bu hesap, en çok eft ve havale ücreti kesmediği için tercih edilmekte. Hesap işletim ücreti, eft, havale gibi bankanın kendine sağlamış olduğu kârlardan arındırılmış bir hesap olması müşterilerin günün her anında hesapta işlem yapabilmelerini kolaylaştırır.

Bir diğer avantaj ise ne kadar az para ekliyor olursanız olun paranız, kısa vadede yüksek faizle değerlenir. Turuncu hesapta diğer bankalardan farklı olarak bir de vade süresi bulunmamakta. Müşteri ne zaman isterse o zaman parasını da faizini de çekebiliyor.

Banka, turuncu hesap açan müşterilerine önce bir ay boyunca hoş geldin faizi uyguluyor. Mesai saatleri içerisinde 17.00’dan önce yatırmış olduğunuz para o akşam içerisinde faizle değerlenmeye başlıyor.

Turuncu Hesap Nasıl Açılır?

Turuncu hesap açmak için herhangi bir alt limit bulunmamaktadır. Bu nedenle internet üzerinden, dilediğiniz rakamla hesabınızı aktifleştirebilirsiniz.  Başvurunuzun onaylanması için kısa bir süre bekletilirsiniz. Arkasından banka size bir kurye gönderir. İmzalarınız alındıktan sonra sözleşmeleriniz gözden geçirilir daha sonra hesabınızı kullanabileceğinize dair bilgi alabilirsiniz.

Vadeli Hesap İle Turuncu Hesap Farkı

Turuncu hesapla ilgili dikkat çeken en temel nokta, vadeli hesaplardan farkı. Vadeli hesaplarda vade sonunu beklemeniz gerekirken turuncu hesapta beklemenize gerek kalmaz. Vadeli hesaplarda alt limit varken, turuncu hesapta herhangi bir alt limit bulunmaz.

Vadeli hesaplarda eft ya da havale şansınız yokken, turuncu hesapta eft/havale yapabilirsiniz. Ayrıca turuncu hesapta faizler gece işlediği için paranızı çekseniz bile faizi kaybetme durumunuz olmaz. Ancak vadeli hesaplarda, vadesi gelmeden para çekerseniz faizinizden olursunuz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.