İş Yeri Kredisi Nasıl Alınır?

Yeni bir iş yeri kurmak ya da mevcut işini daha da büyütmek isteyenler için nakit para ihtiyacı kaçınılmazdır. Yüklü miktarda çevreden borç bulmak ise oldukça zordur. İş yeri kredisi almak işletme sahipleri için en makul çözümlerden biridir.

Bankalar işyeri kredisi almak isteyen kişilere belirli bir teminat karşılığında kredi çıkarmaktadır. İşletmesi bir dönem oldukça iyi performans sergilemiş olanlar ve geleceği parlak olan işyerleri bu konuda bir adım önde sayılmaktadır.

İş Yeri Kredisi Nasıl Alınır?

Ardı arkası kesilmeyen işyeri giderleri için pek çok kişi işyeri kredisi için bankaların kapısını çalsa da finansman yetersizliği ya da kredi notunun düşük olması nedeniyle başvurular geri çevrilmektedir. İşyeri kredisinin onaylanmama ihtimalini ortadan kaldırmak adına başvurmayı düşünenlerin tüm imkanları iyileştirmeleri ve pürüzleri ortadan kaldırmaları işe yarayacaktır.

İş Yeri Kredisi İçin İş Planı Şart

İşyeri kredisi veren bankalar müşterilerini gelişigüzel seçmek yerine, bazı kriterleri sağlayan kişilere öncelik tanımaktadır. En önemli kriterlerden biri olan etkili bir iş planı ile başvuruda bulunmak kredinin ret cevabı alma olasılığını düşürecektir.

İş planı içerisinde işletme giderleri için çekilmek istenen kredi tutarı, işletmenin ne durumda olduğu, iş yeri sahiplerinin sektördeki deneyimi ve mevcut finansman kaynakları özelliklerin belirtilmiş olması gerekmektedir.

Yüksek Kredi Notu

İster iş yeri kredisi ister ihtiyaç kredisi olsun, bankalar artık kredi verecekleri kişiyi büyük ölçüde kredi notu değerlendirmesi sonucunda belirlemektedir. İş yeri kredilerinden de yararlanmak isteyenler içinde önemli olan kredi notunun olabildiğince yüksek olarak başvuruda bulunulması gerekir.

Kredi notu düşük olanların işyeri kredisine başvurmadan önce çeşitli yollarla kredi notlarını yükseltmeleri ve daha sonra kredi başvurusunda bulunmaları yararlı olacaktır.

Yeni Açılan İş Yeri İçin Kredi Alınabilir Mi?

Kredi alabilmenin son yıllarda giderek kolay hale gelmesi, yeni açılan işletmelerinde kredi alabilmelerine imkân sağlamaktadır. Sektöre yeni adım atmış işletmeler bankalar nezdinde çok güven vermese de ipotek gösterebilen kişiler için her zaman iş yeri kredisi vermeye hazırdırlar.

Yeni açılan iş yerleri için dükkân satın alınmak istendiğinde ya da ekipman ve satılacak ürün alımlarında da bankalar kredi desteği sağlamaktadır. İş yeri kredisi alabilmeyi kolaylaştıran etkenlerden biri de işletmenin belirli bir cironun altında olmamasıdır.

Faizsiz İş Yeri Açma Kredisi

Yüksek faiz oranları yerine ihtiyacı olan nakdi kredi çekmek yerine başka yollardan aramak zorunda kalanlar için faizsiz işyeri açma kredi seçenekleri de bulunmaktadır. Devletin desteği ile sağlanan bu imkân, yeni girişimcilere KOSGEB iş birliği ile gerçekleştirilmektedir.

Faizsiz iş yeri açma kredisinden yararlanabilmek için aranan birtakım şartları sağlamak gerekmektedir. Şartları sağlayan girişimcilere faizsiz kredi ya da hibe gibi finansman destek sağlanmaktadır.

Düşük Faizli İş Yeri Açma Kredisi

Devletin yanı sıra yeni iş yeri açma hayali kuran girişimcileri destekleyen birimlerden biri de bankalardır. Faiz oranlarını girişimciler için oldukça düşük tutan bankalar çeşitli kredi kampanyaları ile de kredi almayı daha cazip hale getirmektedir.

Halkbank ve Vakıfbank gibi bankalar yeni girişimcileri destekleyen başlıca bankalardır. Girişimcilere yönelik uzun vadeli ve makul faiz oranları ile birçok türde kredi olanağı sunmaktadır.

Halkbank İş Yeri Kredisi

Halk Bankası’nın yeni iş yeri açanlar için; girişimci kredileri, franchising kredisi ve teknokent girişimci kredisi gibi kategorilerde kampanyaları bulunmaktadır. Tüm bu kredilerin içeriği yeni işyeri açanları finansman eksiklerini kapatmaya yöneliktir.

İş yeri sahipleri için alınan kredilerin önemli bir avantajı da uzun vade seçeneklerini kapsamaktadır. İşletmeler için 60 ay vadeli ve düşük faizli kredi seçenekleri bulunmaktadır.

“İş Yeri Kredisi Nasıl Alınır?” hakkında 1 yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.