Kredi Borcu Ödenmezse Eve Haciz Gelir mi?

Kredi Borcu Ödenmezse Eve Haciz Gelir mi?

Kredi borcu haciz sorunsalını beraberinde getiren konulardan biridir. Farklı ihtiyaçlar nedeniyle kredi çekmek zorunda kalan kişiler, kısa süre içerisinde ödemeleri gerektiğinin bilincinde olmalıdır.

Banka ile anlaşılan tarihler üzerinden taksitli şekilde geri ödemeler sağlanmalıdır. Aksi halde banka yasal takip ve icra sürecini başlatmak mecburiyetinde kalacaktır.

Kredi başvurusu yaparken gelir teminatı göstermeniz hemen her banka için önemlidir. Gelir teminatı, bankaya borcunuzu ödeyeceğinizin kanıtıdır. Bu nedenle kredi borcu ödemeleriniz başladığında geri ödemede sorun yaratırsanız gelirinize el konulmasına kadar işlem yapılabilmektedir. Kredi çekmeden önce tüm bu süreci bilmeli buna göre hareket etmelisiniz.

Kredi Borcu Ödenmediğinde Ne Olur?

Bankaya kredi için başvuruda bulundunuz ve sonrasında onay aldınız. Aldığınız bu onay, taksitlerinizi düzenli şekilde ödediğiniz sürece başınızı derde sokmayacaktır. Ne zaman ki gelirinizle ilgili bir sorun oldu ve ödemelerinizi aksattınız bu noktada ailemin evine haciz gelir mi, haciz ne zaman gelir endişelerini hissetmeye başlarsınız.

Kredi borcunuzun taksitlerinden herhangi birini ödemediğiniz durumda, banka ilk olarak cep telefonunuza mesaj atacaktır.

Cep telefonunuza gelen mesaj eve haciz gelmesi ya da maaşınıza el konması üzerine değildir. Yalnızca geciktiğinizi bildiren bir mesaj verilmektedir. Size tanınan süre bildirilecek ve o tarihe kadar ödemenizi gerçekleştirmeniz beklenecektir.

Kredi Borcu Ödenmediğinde Mesaj Gelmesi

Kredi borcunuzun herhangi bir taksitini ödeyemediğinizde bankadan aldığınız mesaj sayınız sizin ödeme durumunuza bağlıdır. Öyle ki banka parayı alana kadar mesaj atmaya, mailden ulaşmaya devam edecektir. Mesajlarda size verilen sürenin her geçen gün tarihi belirtilecek ve yasal işlemle ilgili kısa ikazlarda bulunulacaktır.

Gönderilen mesajların çok da etkili olmadığını gören banka daha sonra aramaya başlayacaktır. Banka temsilcisinin ısrarla aramaya devam etmesi üzerine açarsanız durumunuzu anlatabilirsiniz.

Ödeme koşullarını yeniden görüşmek ve ortak bir yol bulmak için adım atmadan önce banka sizi biraz zorlayacaktır. Kredi borcu yasal süreci hakkında bilgi verecek ve kendinizi ödeme konusunda zorlamanızı bekleyecektir.

Banka tarafından gönderilen mesajlar ve gerçekleştirilen aramalar 3 ay boyunca itinayla devam edecektir. 3 aylık sürenin sonuna gelindiğinde ise sizinle banka değil avukat iletişime geçecektir.

Kredi Borcu Ödenmediğinde Yasal Sürecin Başlatılması

Kredi borcunuzu belli bir süre içerisinde ödeyemediğinizde banka sizi avukatlarından birine vermektedir. Dolayısıyla sizin dosyanız avukat tarafından incelenir ve telefonla aranırsınız.

Banka avukatı telefon görüşmesinde bankaya olan kredi borcunuzu ödeyip ödeyemeyeceğinizi net şekilde sorar. Ödemeniz halinde avukatlık masraflarında indirim yapacağını dile getirir. Bu noktada borcunuzu öderseniz herhangi bir sorun yaşamadan yalnızca avukat masraflarının indirimli kısmını ödeyerek kurtulabilirsiniz.

Kredi borcunuzu ödemeyeceğinizi dile getirmeniz halinde ise avukat haciz işlemlerini başlatacağını dile getirecektir. Kredi borcu nedeniyle eve haciz gelmeyecek ifadesi doğru bir ifade değildir çünkü avukatlar borç durumunda keşif için önce haciz görevlisini göndermektedirler.

Kredi Borcu Ödenmediğinde Evde Haciz Keşfi

Avukatlarla yapmış olduğunuz görüşmeler sonucunda kredi borcunuzu ödeyemeyeceğinizi söylediğinizde birkaç gün içinde keşif için gelineceği bilgisini alabilirsiniz.

Haciz keşfini avukatın kendi yapabileceği gibi herhangi bir banka çalışanı, avukat yardımcısı da gerçekleştirebilmektedir.

Görevliler tarafından gerçekleştirilen haciz keşfinde temel olan 2 amaç bulunmaktadır. Bunlardan ilki evde herhangi bir hacizlik eşya olup olmadığını anlamaktır. Evde hacze değer eşya varsa borç ödenmediği takdirde el konulacaktır. Eşya yoksa farklı yasal işlemler gerçekleştirilecektir.

Haciz keşfinin ikinci amacı hacze verdiğiniz yaşamsal tepkiyi görmektir. Hassasiyet, ödemeler konusunda banka tarafından önemli kabul edilmektedir.

Kredi Borcu Ödenmediğinde Eve Gelen Haciz

Kredi borcu nedeniyle evine haciz gelen kişinin eve haciz gelince ne yapmalıyım diye düşünmesine gerek yoktur. Yalnızca sakince bekleyip görevlilerin işlemlerinin son bulmasını beklemek yeterlidir.

Haciz keşfi için gelindiğinde haciz gerçekleştirilirse yaşam kalitenize herhangi bir hasar verilecek mi buna bakılır. Evinizde 2 televizyon, 2 beyaz eşya varsa bunların alınması gerekecektir.  Bu noktada birçok kişinin yanlış bildiği detay önemlidir. Evinizde temel eşyalardan birer adet var ise bunlara hiçbir şekilde el konulamaz. Bu nedenle haczin gerçekleşmesi için lüks yaşantı statüsüne dâhil olmanız gerekir.

Banka haczi ev üzerinden gerçekleştiremediğinde ise bu durumda maaş ve diğer gelirler üzerinden yasal süreci sürdürecektir.

Yapılan yasal değişimler sonucunda her ne kadar bankalar haciz ile tehdit etseler de temel malzemeleri alamayacakları için hacze çıkmamaktadırlar. Bu nedenle birçok banka artık haciz işlemini gerçekleştirememektedir.

Kredi Borcu Ödenmediğinde Maaşa Haciz

Kredi borcunuzu ödeyemediğinizde bankalar haciz başlatacaklarını belirtiler. Her ne kadar bu cümleler sıkça anılsa da maaş haczi çok daha yasaldır. Bu nedenle avukatlar zaman kaybetmeden haciz işlemini başlatırlar. Bu noktada unutulmaması gereken en önemli nokta borç nedeniyle maaşın tamamının alınmadığıdır.

Maaş haczinde kişinin yaşamını idame ettirecek kadar parasının olması önemlidir. Bu nedenle maaşın tamamına el konulması gibi bir durum söz konusu değildir.

Kredi Borcu Haczinden Kurtulma Yolları

Kredi borcu nedeniyle hacizle karşı karşıya kalan kişiler maaş haczi için hiçbir şey yapamaz. Kredi talebinde bulunurken gelir belgenizi sunduğunuz için banka, borcu olan kısmı bu gelir üzerinden yavaş yavaş alacaktır.

Eve gelen haciz içinse yapılabilecek tek şey eşle anlaşmalı boşanmadır. Ev haczini ortadan kaldıran tek yol budur ancak bu konuda herhangi bir açık verildiğinde durum çok daha tehlikeli noktalara ulaşmaktadır.

“Kredi Borcu Ödenmezse Eve Haciz Gelir mi?” hakkında 1 yorum

  1. Babam 65 yaş üzerinde. Kredi çekmişti ama ne yazık ki ödeyemiyoruz. Bu durumda kredi borcu ödenmezse eve haciz gelir mi? Artık borç yüzünden haciz gelmeyecek diye okumuştum ama doğru mu?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.